Service & contact
Thuiswinkel
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Koelkast inruilen

   Jouw oude apparaat helpt het klimaat

   Veel nieuwe koelkasten, vriezers en koel-vriescombinaties zijn veel energiezuiniger dan oudere modellen. Koop in de actieperiode een nieuw energiezuinig koelvriesapparaat, lever jouw oude apparaat in en ontvang zo € 35,- retourpremie op de nieuwe. Daarmee bespaar je op je energiekosten en help je het klimaat. Doe jij ook mee?

    

   Wat houdt de actie in?

   De actie is bedoeld om mensen die een oude, onzuinige koelkast of vriezer hebben te verleiden om deze te vervangen voor een nieuwe energiezuinigere versie. Het gaat om energiezuinige koelkasten, vriezers en koel-vriescombinaties met energieklasse A, B, C of D. Voor het omruilen van je oude apparaat ontvang je € 35,-.

   Waarom deze actie?

   Stichting OPEN organiseert samen met APPLiA Nederland en de Wecycle-inleverpunten een eenmalige landelijke inruilactie voor oude koel- en vriesapparatuur. De actie sluit aan bij maatregel 43 uit het pakket met 54 maatregelen dat Urgenda, de organisatie voor innovatie en duurzaamheid, heeft opgesteld om de CO2-uitstoot in Nederland te verminderen. Het omwisselen van alle oude, onzuinige koel- en vriesapparatuur kan wel 400 kiloton CO2-uitstoot besparen. Daarom is deze actie in het klimaatplan gekomen. 
   Bekijk hier deze maatregel 43 uit het klimaatplan van Urgenda.

   Actievoorwaarden

   Om mee te doen met de actie moet je rekening houden met de volgende regels:

   • Je ontvangt € 35,- voor een ingeleverd oud koel- of vriesapparaat op de voorwaarde dat je gelijktijdig een nieuw energiezuinig exemplaar koopt in de actieperiode.
   • De aanschaf van het apparaat moet plaatsvinden in de actieperiode die loopt van 1 mei 2022 t/m 30 juni 2022.
   • De nieuwe koelkast, vriezer of koel-vriescombinatie moet gemaakt zijn door bepaalde fabrikanten. Bekijk hier de deelnemende fabrikanten.
   • Je moet een bewijs van inlevering van het oude koelvriesapparaat krijgen van je verkoper of een foto maken van het inleveren van je oude apparaat om € 35,- te kunnen claimen. 

   Waar lever ik mijn oude apparaat in?

   Koop een koelkast, vriezer of koel-vriescombinatie met energielabel A, B, C of D in de actieperiode van 1 mei 2022 t/m 30 juni 2022. Bewaar je aankoopbon van je nieuwe apparaat en lever je oude apparaat in bij een Wecycle-inleverpunt (de milieustraat) of geef je oude apparaat mee aan de verkoper van je nieuwe koelkast, vriezer of koel-vriescombinatie, zodat zij deze op een juiste manier kunnen laten recyclen. De datum op de aankoopbon van het nieuwe koel-vriescombinatie is bepalend. Het inleveren van het oude apparaat kan ook na de actieperiode plaatsvinden, bijvoorbeeld omdat de nieuwe koel-vriescombinatie later wordt geleverd.

   Hoe krijg ik geld voor mijn oude koelkast en vriezer?

   Na inleveren van de oude koelkast, vriezer of koel-vriescombinatie ontvang je van de fabrikant van je nieuwe apparaat een inleverpremie van € 35,- op je oude apparaat. Hiervoor moet je een bewijs van inlevering krijgen van de verkoper of een foto maken van het inleveren van je oude apparaat. Je kunt deze gegevens uploaden op de speciale cashbackpagina van de fabrikant. Daar vul je ook je bankgegevens in voor het storten van de € 35,-. Check voordat je je oude apparaat gaat inruilen ook altijd de website van je fabrikant. Het kan zijn dat zij meer of andere regels stellen.

   Deelnemende merken

   Wil je jouw koelkast, vriezer of koel-vriescombinatie inruilen? De onderstaande fabrikanten doen mee aan deze actie.

    

   Bekijk de actie op https://www.koelkastinruilen.nl/

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »