Fietslease bij
    Piest
In de voorgaande jaren was een fiets van de zaak geen aantrekkelijke optie voor werknemers. Dit komt omdat er een lastige berekening was voor bijtelling van privégebruik en er moest tevens kilometerverantwoording worden bijgehouden. Per 1 januari 2020 versoepelt het kabinet de fiscale fietsregeling. U als werknemer hoeft dan nog maar 7% bijtelling te betalen, waardoor een nieuwe (elektrische) fiets ineens wel héél aantrekkelijk wordt!


Fietslease bij Piest

De voordelen van fietslease

Nu er steeds meer autovrije zones en files komen en de brandstofprijzen toenemen kan het interessant worden om op de fiets naar het werk te gaan. Zeker nu de overheid de fiscale regels omtrent fietslease versoepelt vanaf 1 januari 2020.

Hier een aantal voordelen op een rij:

• Bijtelling zoals een auto van de zaak.

• Ongeveer 7% bijtelling voor de werknemer.

• Geen lastige registratie of rekenmethode zoals voorheen.

• Alle fietsen mogen geleased worden, dus ook racefietsen, E-bikes en speed pedelecs.

• Fiets kan gebruikt worden naast de auto van de zaak.

• Onbezorgd rijden, alles service en noodzakelijke onderhoud inbegrepen.

• Reiskostenvergoeding blijft gelden voor de dagen dat de werknemer met de auto naar het werk komt.

• Afhankelijk van het belastbaar vermogen al een E-bike voor €4.33 per maand!Voor de werkgever is het een mogelijkheid om de leasefiets aan te bieden als secundaire arbeidsvoorwaarde. De werkgever betaalt dan maandelijks een leasebedrag en de werknemer betaalt hier bijtelling over. Dit gaat op dezelfde manier als bij auto’s. Veel mensen vinden een fiets voor woon-werkverkeer namelijk erg interessant, maar hebben niet altijd de mogelijkheid om zelf een (elektrische) fiets aan te schaffen. Soms hebben werknemers een leaseauto, maar gebruiken deze maar een aantal dagen van de week en zouden de andere dagen graag komen fietsen. Zeker omdat meer dan de helft van de Nederlands op nog geen 15 kilometer van het werk woont is dit gemakkelijk te realiseren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op per mail of telefoon of kom geheel vrijblijvend langs bij onze fietsenwinkel in Enschede voor een oriënterend gesprek!