Service & contact
Thuiswinkel
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Dinsdag 26 Maart 2022

   De voordelen van inductie koken

   We gaan dus steeds meer op elektrisch koken. Het beste alternatief voor koken op gas is een inductiekookplaat.

   Koken op inductie: de belangrijkste voordelen

   Veiliger. Koken op inductie lijkt het meest op koken op gas, het is alleen veiliger. Zo wordt de kookplaat zelf niet zo heet en er is geen vlam waar je je aan kunt branden. Bovendien: de kookzones reageren alleen als er een pan op staat. Dus zet je de kookplaat of een kookzone per ongeluk aan zonder pan, dan wordt hij niet heet.

   Schoner. Bij inductie koken zijn er geen vlammen en dus ook geen verbrandingsgassen. Resultaat? De lucht in je keuken blijft dus schoner. Bovendien: eten dat naast de pan belandt, brandt niet snel in én de kookplaat is heel makkelijk schoon te maken met een doekje met afwasmiddel.

   Duurzamer. Vergeleken met koken op gas is er nu nog weinig verschil in CO2-uitstoot. Maar omdat onze stroom steeds duurzamer wordt, mede dankzij meer wind- en zonne-energie. Dus inductie wint het ook op het gebied van duurzaamheid.

   Heb ik nieuwe pannen nodig? Verwarmen met inductiestroom werkt alleen als de bodem van je pannen magnetiseerbaar is. Controleer dus of jouw pannen geschikt zijn. Dit kan door een magneetje: blijf-ie plakken, dan zit je goed. Blijft de magneet niet plakken, dan heb je nieuwe pannen nodig met het spoel-symbool, geschikt voor inductie.

   Wat kost koken op inductie?
   Een snelle rekensom. Kosten inbouw inductie kookplaten van € 249,- tot € 2400,-, afhankelijk van grootte, merk en het aantal kookzones. De gemiddelde prijs is ongeveer € 600,-. Kosten extra stroomdraad naar de keuken en extra groep(en) in de meterkast ca. € 600,-/€ 700,-.
   Ten slotte: het verzwaren van je aansluiting op het stroomnet. Kosten: zo'n € 200,-. Dan kom je totaal gemiddeld uit op zo'n € 1500,-.

   Inductie koken is de meest energiezuinige manier van koken!

   • Je verliest weinig energie omdat alleen de pan verwarmd wordt.
   • De plaat koelt na gebruik snel af en schakelt uit als er geen pan op staat.
   • De kookplaat is snel en makkelijk schoon te krijgen.
   • De inductiekookplaat verwarmt je pan snel op.

    

   Recente artikelen

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »