Service & contact
Thuiswinkel
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Donderdag 9 Oktober 2022

   Welke elektrische fiets kopen?

   Steeds vaker zie je mensen op een elektrische fiets. Elektrische fietsen zijn de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Dat komt omdat je op een elektrische fiets sneller en verder kunt fietsen zonder dat het je meer energie kost. Ook jongeren fietsen graag op een elektrische fiets. Echter, een elektrische fiets koop je niet zomaar. Deze zijn een stuk duurder dan een gewone fiets, maar gaan wel langer mee. Ben je op zoek naar een elektrische fiets en weet je niet welke elektrische fiets het beste is? In dit artikel geven we je graag een aantal aandachtspunten om de beste elektrische fiets te vinden.

   Welke soorten elektrische fietsen zijn er?

   Welke elektrische fiets de beste koop is, hangt natuurlijk af van jouw wensen. Ten eerste verschillen elektrische fietsen in de manier waarop ze worden aangedreven. Een elektrische fiets is een fiets waarbij je wordt ondersteund tijdens het trappen. Deze ondersteuning kan komen van een motor in het voorwiel, achterwiel of vanuit een middenmotor. Bovendien zijn er verschillende manieren waarop je ondersteund wordt.

   Wat is de beste elektrische fiets voor jou?

   Voordat je naar een elektrische fiets gaat kijken, is het handig om alvast te bedenken wat je met je fiets wil gaan doen en wat je voorkeuren zijn. Ga je de fiets gebruiken om dagelijks door de stad te fietsen naar je werk of wil je er lange dagen op uit trekken? Zo zijn er een aantal zaken waar je eerst over na moet denken. Elektrische fietsen verschillen op de volgende punten:

   • Accu: Een accu gaat er op den duur op achteruit. Dit is goed om in je achterhoofd te houden want de fiets zelf kan wel meer dan 10 jaar mee als je hem goed onderhoudt. De kans is groot dat je in die tijd een nieuwe accu nodig zult hebben. Kies daarom de grootste accu binnen je budget. Zo weet je zeker dat je ook met 30% capaciteitsverlies nog genoeg capaciteit hebt om probleemloos te fietsen. Bovendien heb je meer weerstand in de winter waardoor je dan al snel 20% meer stroom verbruikt tijdens het fietsen.
   • Actieradius. Een accu heeft een grote invloed op je actieradius. De actieradius geeft aan hoe ver je op een opgeladen accu kunt fietsen. De actieradius wordt bepaald door hoeveel stroom je fiets nodig heeft om jou te ondersteunen tijdens het fietsen. Daarnaast heb je op je elektrische fiets verschillende opties voor de hoeveelheid ondersteuning. Meer ondersteuning kost meer stroom en met meer ondersteuning zal je accu sneller leeg gaan.
   • Frame: Over het algemeen is een herenframe de beste keuze omdat deze het stevigst is. Echter, niet iedereen kan op een herenframe stappen. Daarom zijn er ook modellen met een lage instap. Daarnaast kun je nog kiezen of je een sportieve zit wil of toch liever rechtop zit. Welk frame het beste bij je past, kun je gemakkelijk beslissen naar aanleiding van je huidige fiets.
   • Rotatiesensor of krachtverdubbelaar? Met een rotatiesensor krijg je ondersteuning wanneer de pedalen bewegen. Een krachtverdubbelaar meet hoeveel kracht jij op je pedalen zet en verdubbelt dit. Met een krachtverdubbelaar heb je de meest natuurlijke beleving tijdens het fietsen.
   • Ketting of riem? Naast een normale ketting kun je nu ook kiezen voor een riem. Dit is een duurzame optie dat geen onderhoud nodig heeft. Een riem kost over het algemeen wel meer.

   Proefrit maken

   Woon je in de buurt van Enschede en wil je graag een keer een elektrische fiets proberen? Kom dan eens bij ons langs voor een proefrit. Zo kun je verschillende modellen uitproberen en achterhalen wat een goede elektrische fiets is voor jouw wensen. Bovendien bieden we ook tweedehands elektrische fietsen aan. Uiteraard kun je ons online ook om advies vragen. Wanneer je de bovenstaande punten hebt doorgenomen, kunnen we samen gemakkelijk jouw ideale elektrische fiets vinden!

   Recente artikelen

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »