Service & contact
Thuiswinkel
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      Maandag 25 Maart 2023

      Fietstrends 2023: dit zijn de populairste

      Dit nieuwe jaar worden er weer veel voorspellingen gedaan voor de aankomende trends, zo ook voor de fietstrends 2023. Tegenwoordig hebben veel mensen een elektrische fiets in gebruik, of het nu een stadsfiets is of een fiets om langere routes mee te maken. Toch zijn er wat verschillen in de fietstrends van 2023 ten opzichte van de voorgaande jaren. Hieronder lees je de fietstrends van 2023.

      Elektrische transportfiets

      Een van de eerste trends die wordt voorspeld als fietstrends van 2023 is de elektrische transport fiets. Met een transportfiets wordt het boodschappen doen, shoppen of naar school fietsen een gemak: er is namelijk genoeg plek om een tas op te bergen. Dit kan door middel van een voorrekje of een achter rek. Op het voorrekje kan je eventueel een krat plaatsen om zo nog meer ruimte te creëren. Op het achter rek zouden fietstassen kunnen worden vastgebonden, dit is ideaal om boodschappen in te vervoeren. De elektrische transporten kunnen worden gezien als de toekomst voor stedelijk vervoer. Op de markt zijn ook al verlengde elektrische tweewielen. Daarbij is er genoeg keuze tussen de elektrische bakfietsen die worden aangeboden.

      Sportieve elektrische fiets

      Bij Piest vind je ze ook: de sportieve elektrische fiets. Deze fietsen worden voornamelijk gebruikt om wat langere stukken mee te fietsen. Het is een vrij laag model, wat lijkt op een mountainbike. Echter is de fiets dit niet, het kan namelijk prima worden gebruikt als stadsfiets. Vaak hebben deze fietsen een middenmotor. Een groot voordeel van een middenmotor is dat deze niet het wiel, maar de pedalen aan drijft. De ondersteuning voelt erg natuurlijk aan, hierdoor is deze fietstrend uit 2023 geschikt voor jong en oud.

      De Fatbike

      Een van de nieuwere fietstrends van 2023 is de Fatbike. Dit is een type fiets met extra dikke banden, die ideaal zijn om te rijden op zachte, losse of moeilijk begaanbare ondergronden. De brede banden zorgen namelijk voor meer stabiliteit en extra grip. Daarnaast hebben Fatbikes meestal een bredere voorvork en naaf waar de banden aan zitten. Dit geeft de fietser meer stabiliteit en controle over de fiets. Een ander kenmerk van de fiets is de lage bandenspanning waarmee je gemakkelijk op een zachte ondergrond fietst, zoals in de duinen. /p>

      Fietstrends 2023 bij Piest

      Bij Piest hebben we veel verschillende soorten en merken fietsen op voorraad die onder de fietstrends van 2023 vallen. Zowel elektrische fietsen als normale fietsen, want ook die worden nog steeds dagelijks gebruikt. We hebben onder andere fietsen van de merken AGM, Cortina, Batavus, Gazelle en Knaap. De prijzen van de fietsen verschillen per model en is afhankelijk van veel factoren zoals de accu, de materialen van het frame. Onze medewerkers kunnen je helpen met het uitzoeken van de fiets die het beste bij jou past en je informeren over onder andere de accu en actieradius van een elektrische fiets.

      Recente artikelen

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »