Service & contact
Thuiswinkel
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Dinsdag 27 Februari 2023

   Hoe kan je energie besparen?

   De vaatwasser, de wasmachine, de koelkast: het zijn allemaal apparaten in huis die energie verbruiken. Ondanks dat deze apparaten soms wat veel energie gebruiken, kan je niet zonder deze apparaten. Ook de verwarming kost veel energie. Het zou fijn zijn om de energierekening toch wat lager te kunnen houden. Daarom staan hieronder enkele tips die je daarbij kunnen helpen.

   Apparaten uitzetten

   Het spreekt misschien voor zich: zet de apparaten uit die je niet gebruikt. In veel huishoudens wordt dit al gedaan, maar toch zijn er nog veel meer apparaten die je kan uitzetten, omdat je ze niet gebruikt. Het kan helpen om een rondje te maken in elke kamer, om te kijken of je er geen over het hoofd ziet. Een verdwaalde oplader die in het stopcontact zit, is een goed voorbeeld van sluipverbruik.

   Verwarming en deuren sluiten

   De verwarming is een van de grootste energieverbruikers in huis en dat is vooral heel logisch, iedereen wil graag een fijne temperatuur in huis hebben. Om hierop te besparen, kan je eens bekijken of de verwarming niet 1 of 2 graden lager kan. Trek bijvoorbeeld eens een dikkere trui aan, of maak een lekkere warme kruik. Verder kan het je ook helpen om goed de deuren in huis te sluiten. Een tochtstrip onder elke deur houdt ook kou tegen, bijvoorbeeld voor de tussendeur die naar de gang gaat. Daarnaast is het natuurlijk overbodig om de verwarming aan te zetten in kamers waar je nauwelijks bent, of waar een raam open staat. Als je dit wel doet, blijft de verwarming bezig met verwarmen en gaat er veel overbodige energie weg.

   Energiezuinige apparaten

   Energiezuinige apparaten en verlichting helpen ook bij het verminderen van je energieverbruik. LED-lampen zijn energiezuinig omdat ze maar liefst 50% van de energie omzetten in licht en omdat ze een stuk langer meegaan dan spaar- of halogeenlampen. Sinds een paar jaar kan je gemakkelijk aan het energielabel zien van apparaten of er veel energie verbruikt wordt. Er wordt tussen een groen (A) apparaat en een rood apparaat (G) een keuze gemaakt. De apparaten met een groen label zijn het meest energiezuinig. Je bespaart aanzienlijk geld, door je oude koelkast of vriezer te vervangen voor een nieuwe. In de winkel vertellen wij daar ook graag meer over.

   Producten met een groen label van Piest

   Op de website van Piest kan je producten op energielabel filteren. Zo heeft de Miele G 7278 SCVi XXL Excellence Inbouw vaatwasser een energielabel A. De Siemes extraKlasse WT7U4692NL is een droger met een energielabel A+++, dit is het energiezuinigste label. In onze winkel kijken onze medewerkers graag met je mee naar welke apparaten het beste bij jou passen. Ook in de winkel wordt er duidelijk aangegeven welk energielabel de apparaten hebben.

   Recente artikelen

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »