Service & contact
Thuiswinkel
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Donderdag 6 Mei 2023

   Hoe kies je de juiste fiets voor jouw behoeften?

   Er zijn zo veel verschillende fietsen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Toch is de keuze die je hierin maakt erg belangrijk, aangezien je fiets jarenlang je beste vriend kan zijn. In deze blog helpen we je met het maken van de keuze van je nieuwe fiets door verschillende eigenschappen van de fiets te benoemen waar jij rekening mee kan houden. Lees snel verder!

   Kies je waar je bekend mee bent!

   Online kun je van alles vinden over wat er belangrijk is in een goede fiets en waar je juist minder in moet investeren, maar de realiteit laat altijd zien dat jijzelf degene bent die het best weet wat je zoekt in een fiets. Het vinden van je nieuwe fiets begint daarom bij je oude fiets. Wat bevalt er wel aan deze fiets en wat juist niet? Door voor jezelf een lijstje te maken, maak je je zoektocht al een stuk eenvoudiger. Ben je bijvoorbeeld erg te spreken over het merk fiets dat je nu hebt, dan kijk je weer verder bij enkel deze fietsen. Beviel dit merk juist niet, dan kun je deze wegstrepen van je zoektocht en maak je de totale selectie ook weer kleiner.

   Belangrijke onderdelen

   Wil jij graag iets compleets nieuws proberen, dan is je oude fiets geen goed vergelijkingsmateriaal. In dit geval zijn de volgende onderdelen van je fiets goed om eens naar te kijken:

   • Framemaat: de bouw van je fiets speelt de grootste rol in hoe comfortabel deze voor jou gaat zijn. Onder de framemaat valt o.a. hoever je stuur van je fiets af is, wat inhoudt hoe rechtop jij moet zitten tijdens het fietsen.
   • Versnellingen: tegenwoordig komt bijna elke fiets met versnellingen, dus is de keuze niet meer echt wel of niet. Je moet nu juist nadenken over hoeveel versnellingen je wil hebben. Vaak geldt dat hoe meer versnellingen, hoe makkelijker de fietser comfort ervaart tijdens het fietsen, simpelweg omdat er meer opties zijn.
   • Remmen: tegenwoordig komt ook bijna elke fiets met handremmen in plaats van achteruittrapremmen. Toch blijft dit een ding: als jij je hele leven gewend bent om achteruit te trappen om te remmen, moet je echt even leren om gebruik te maken van de handremmen. Waarschijnlijk is dit het wel waard, maar we raden wel aan dit jezelf aan te leren in een rustige situatie.

   Tweedehands?

   De laatste vraag waar je antwoord op moet geven is hoeveel je wil uitgeven aan je fiets. Wil jij graag een goede fiets, maar wil je hier niet te veel voor uitgeven, dan raden we aan eens te kijken naar tweedehandsfietsen. Deze zijn vaak lager in prijs, simpelweg vanwege het feit dat deze al eerder gebruikt zijn. Natuurlijk merk je dit ook enigszins in het gebruik, maar vaak genoeg zijn tweedehandsfietsen nog in uitstekende staat en daarom een goede keuze.

   Vind de perfecte fiets bij Piest!

   In ons assortiment fietsen vind je enorm veel verschillende fietsen, waardoor we garanderen dat de perfecte fiets er ook voor jou tussen zit. We helpen je graag met het vinden van jouw fiets! Neem contact op met één van onze specialisten of kom langs in onze fysieke winkel en test jouw nieuwe fiets. We voorzien je van advies en helpen je de beste fiets te selecteren. Ervaar het zelf!

   Recente artikelen

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »