Service & contact
Thuiswinkel
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Donderdag 25 December 2022

   Hoe lang gaat een inductie kookplaat mee?

   Door te veranderende energieprijzen en onze bewustwording van de schade die we aan het milieu bezorgen, kan het zijn dat je aan het evalueren bent of het allemaal misschien ook beter kan. Waar kun je besparen op je energiekosten? En kun je misschien investeren in zonnepanelen? Is het een goed idee om over te stappen op een inductiekookplaat? Laten we in dit artikel kijken naar de voor en nadelen van een inductie kookplaat en overwegen of het voor jou een goede keuze is.

   Wat is inductie koken?

   Een inductie kookplaat werkt op magnetisme. Dit wordt elektrisch aangestuurd. Je hebt voor een inductie kookplaat speciale pannen met platte bodem nodig. Je herkent een goede inductie pan gemakkelijk door te kijken of een magneetje aan de onderkant blijft plakken. Plakt het magneetje goed? Dan is de pan uiterst geschikt voor je inductiekookplaat. Plakt hij een beetje? Dan kun je deze pan gebruikten, alleen zal het wat moeite kosten.

   Wat zijn de voordelen van inductie koken?

   Inductie koken heeft een aantal voordelen. Allereerst is het een veilige manier van koken. Zodra je de pan van de kookplaat af haalt, schakelt de kookplaat automatisch uit. Hierdoor is het risico op verbranding en schade een stuk kleiner. Daarnaast is het een voordeel dat er geen warmte verloren gaat en je dus de energie efficiënt gebruikt.

   Een inductie kookplaat is geheel vlak, hierdoor is hij gemakkelijk schoon te maken. Je veegt hem met enkele bewegingen schoon. Het laatste voordeel is dat je eten snel opgewarmd worden op een inductie kookplaat, de kookplaat behaalt namelijk snel de gewenste temperatuur.

   Je ziet tegenwoordig ook veel inductie kookplaten met een rooster voor de afzuiging. Dit is prettig omdat je hierdoor geen grote afzuiging boven de kookplaat hoeft te hebben.

   Wat zijn de nadelen van een inductiekookplaat?

   Het eerste nadeel is dus dat niet elke pan geschikt is voor een inductie kookplaat. Toch kun je gemakkelijk inductie pannen vinden om je huidige ongeschikte pannen te vervangen. Daarnaast is het niet de goedkoopste investering om een inductie kookplaat aan te schaffen. Het laatste nadeel is dat je misschien een nieuwe groepenkast moet maken voor de energie voorziening van je nieuwe kookplaat.

   Hoe lang gaat een inductie kookplaat mee?

   Een inductie kookplaat gaat zo’n 10 tot 15 jaar mee. Dit is niet bijzonder lang, maar voor vele huishoudens lang genoeg! Je kunt de levensduur verlengen door hem netjes en schoon te houden.

   Je maakt hem het beste schoon door etensresten zo snel mogelijk te verwijderen. Met een klein beetje afwasmiddel kun je een sopje maken om hem daarna schoon te vegen. Maak hem daarna droog met een schone doek om strepen voorkomen. Heb je toch aangekoekte restjes? Dan is er een speciale schraper voor om de etensresten te verwijderen. Wanneer je dit elke keer netjes doet na gebruik, zul je de kans op kringen aanzienlijk verminderen en lang van je inductie kookplaat kunnen genieten. Let daarnaast op met scherpe voorwerpen om eventuele krassen te vermeiden.

   Waardevolle investering

   Een inductie kookplaat is dus een goede investering voor de lange termijn. Hij gaat lang mee en gebruikt energie efficiënt. Heb je zonnepanelen? Dan is het helemaal een goede keuze!

   Recente artikelen

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »