Service & contact
Thuiswinkel
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Dinsdag 28 April 2024

   Wat zijn energiezuinige witgoedapparaten?

   1. Energielabels begrijpen

   Het energielabel is een van de eerste dingen waar je naar moet kijken bij het kiezen van een energiezuinig witgoedapparaat. Sinds maart 2021 zijn de energielabels van witgoedapparaten vernieuwd en lopen nu van A (meest energiezuinig) tot G (minst energiezuinig). Een apparaat met een A-label verbruikt aanzienlijk minder energie dan een apparaat met een G-label.

   2. Kies voor een energiezuinige wasmachine

   Wasmachines zijn een van de meest gebruikte huishoudelijke apparaten en kunnen daarom een grote impact hebben op je energieverbruik. Energiezuinige wasmachines gebruiken minder water en elektriciteit per wasbeurt. Kijk naast het energielabel ook naar het waterverbruik en de capaciteit van de wasmachine. Een grotere capaciteit betekent dat je minder vaak hoeft te wassen, wat ook energie bespaart.

   3. Overweeg een efficiënte wasdroger

   Wasdrogers staan bekend als grote energieverbruikers. Echter, met de komst van warmtepompdrogers is het mogelijk om aanzienlijk te besparen op energie. Deze drogers hergebruiken de warme lucht, waardoor ze veel efficiënter zijn dan traditionele condensdrogers of luchtafvoerdrogers.

   4. De voordelen van een witgoed outlet of tweedehands apparaten

   Een witgoed outlet of het kopen van een tweedehands wasmachine kan een goede optie zijn als je op zoek bent naar een energiezuinig apparaat voor een lagere prijs. Let wel op dat je controleert of deze apparaten nog steeds efficiënt zijn qua energieverbruik. Oudere modellen kunnen minder energiezuinig zijn dan de nieuwste apparaten.

   5. Onderhoud en juist gebruik

   Energiezuinige apparaten behouden alleen hun efficiëntie als ze goed worden onderhouden en correct worden gebruikt. Regelmatig onderhoud, zoals het reinigen van filters en het ontkalken van machines, kan helpen om de efficiëntie te behouden. Ook het correct instellen van programma’s en het niet overladen van de wasmachine of droger draagt bij aan energiebesparing.

   6. Totale kosten overwegen

   Bij het kiezen van een energiezuinig witgoedapparaat is het belangrijk om niet alleen naar de aanschafprijs te kijken, maar ook naar de totale kosten over de levensduur van het apparaat. Een energiezuinig apparaat kan duurder zijn in aanschaf, maar kan op de lange termijn geld besparen door lagere energiekosten.

   Piest helpt je kiezen!

   Energiezuinige witgoedapparaten zijn een slimme keuze voor iedereen die wil besparen op energiekosten en tegelijkertijd een positieve bijdrage wil leveren aan het milieu. Door te letten op energielabels, te kiezen voor efficiënte modellen en goed onderhoud en gebruik, kun je het meeste halen uit je witgoedapparaten.

   Twijfel je of weet je niet waar je moet beginnen met je zoektocht? De experts van Piest staan klaar om je te helpen bij het kiezen van je witgoedapparaten. Voor persoonlijk advies ben je van harte welkom in onze winkel!

   Recente artikelen