Service & contact
Thuiswinkel
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Donderdag 20 Mei 2023

   5 voordelen van een elektrische fiets

   Ben jij toe aan een nieuwe fiets, of ben je op zoek naar een vervoersmiddel waar je op gezonde wijze redelijke afstanden mee kan overbruggen? In beide zoektochten is het goed om de elektrische fiets te overwegen. In deze blog willen we je hiervan overtuigen, door vijf voordelen aan de elektrische fiets op te noemen. Lees snel verder en laat je overtuigen!

   1. Hogere snelheid

   Laten we beginnen met het meest voor de hand liggende voordeel van de elektrische fiets: het feit dat je minder moeite hoeft te doen om sneller vooruit te gaan. Toch is dit voordeel erg belangrijk om te benoemen, simpelweg omdat het de reden is die het belangrijkst is voor bijna iedereen die een elektrische fiets koopt. Met de elektrische fiets mag je maximaal 25 km/h fietsen, wat toch zo’n 10 km/h hoger ligt dan de gemiddelde fietser. Zo kun je ’s ochtends net iets langer op bed blijven liggen!

   2. Gezond alternatief

   Misschien woon jij op een afstand van je werk waarin het precies lastig is om er op de fiets te komen. Je antwoord hierop is de auto, maar daardoor kom je minder in beweging. In dit geval is de elektrische fiets een prachtige oplossing! Hiermee kom je namelijk sneller op werk dan met een gewone fiets en krijg je meer beweging binnen dan met de auto. Daarnaast is het niet alleen gezond voor jou, maar ook nog eens voor de aarde, aangezien je CO2-uitstoot hiermee beduidend omlaaggaat.

   3. Meer veiligheid

   De elektrische fiets is erg populair onder ouderen. Dit is het geval omdat ze meer veiligheid ervaren op deze fiets. Waar op een normale fiets er erg veel moeite in het voortbewegen ligt, is dit met een elektrische fiets niet het geval. Hierdoor kan er meer aandacht in het verkeer worden gelegd, wat natuurlijk goed is voor de ouderen zelf, maar ook voor alle overige verkeersdeelnemers.

   4. Flexibele houding

   Werk jij in een drukke stad, dan is je vervoersmiddel erg bepalend voor hoe jij de dag doorkomt. Stel, je krijgt een spoedoproep om ergens naartoe te komen. Met de auto is dit vaak een behoorlijke puzzel, om dan de parkeerkosten nog achterwege te laten. Wanneer jij een elektrische fiets tot je beschikking hebt, fiets je gemakkelijk van A naar B. Je fiets parkeer je buiten, zonder kosten. Dit hoeft natuurlijk niet alleen zakelijk te zijn: een spontane lunch in het centrum is ook een stuk makkelijker.

   5. Sociaal naar werk

   Omdat er steeds meer wordt gekeken naar groene manieren om naar werk te komen, zijn veel bedrijven begonnen met carpoolen. Dit is niet alleen fijn voor het milieu, maar ook leuk omdat je ’s ochtends voor werk al een praatje kan maken. Wij raden aan deze stijgende lijn voor het milieu extra door te zetten door te investeren in elektrische fietsen voor de hele groep. Tijdens het fietsen kun je namelijk net zo goed praten, maar dit keer op een manier die ook nog eens gezond voor jou en het milieu is.

   Vind de perfecte elektrische fiets bij Piest!

   Wil jij hulp met het vinden van jouw elektrische fiets? Kom dan langs in onze winkel en probeer jouw fiets uit, of neem contact op met één van onze specialisten!

   Recente artikelen