Service & contact
Thuiswinkel
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Dinsdag 13 Oktober 2023

   Beveilig je kostbare e-bike met een track&trace!

   Track-and-trace voor je fiets: wat is het?

   Laten we beginnen met een eenvoudige uitleg. Een track-and-tracesysteem voor fietsen is een geavanceerde technologie die je in staat stelt om de locatie van je e-bike in real-time te volgen. Het werkt met behulp van GPS en mobiele netwerken, waardoor je altijd weet waar je fiets is, zelfs als hij gestolen wordt.

   Bescherming tegen diefstal

   E-bikes, en ook fatbikes, zijn geweldig, maar helaas zijn ze ook aantrekkelijk voor dieven. Met de toenemende populariteit van e-bikes is fietsdiefstal een groeiend probleem geworden. Maar met een track-and-tracesysteem kun je snel reageren in geval van diefstal. Zodra je merkt dat je e-bike of fatbike weg is, kun je de locatie traceren en de politie helpen om je fiets terug te vinden.

   Niet langer je fatbike verzekeren

   Voorheen kon je overwegen om je fatbike te verzekeren tegen diefstal via de ANWB. Alleen vanwege het toenemende aantal diefstallen van fatbikes, heeft de ANWB voorlopig besloten om deze verzekering niet langer aan te bieden. Dit benadrukt nog meer het belang van het nemen van eigen maatregelen, zoals het installeren van een track & trace systeem.

   Zo werkt de track-and-trace e-bike

   Het gebruik van een track & trace systeem voor je e-bike is eenvoudig. Het apparaat wordt discreet in je fiets geïnstalleerd, meestal in het frame of de zadelpen. Via een app op je smartphone kun je de locatie van je fiets volgen. Sommige systemen bieden zelfs geofencing-opties, waarmee je meldingen ontvangt als je fiets een bepaald gebied verlaat.

   Voordelen GPS-tracker

   1. Snel herstel: Als je fiets gestolen wordt, kun je snel reageren en de locatie delen met de politie, wat de kans op herstel vergroot.
   2. Gemoedsrust: Je hebt gemoedsrust, wetende dat je jouw kostbare e-bike kunt volgen, zelfs als je hem even uit het oog verliest.
   3. Afschrikmiddel: Het feit dat dieven weten dat jouw fiets is uitgerust met een track-and-tracesysteem kan een afschrikmiddel zijn.

   Bescherm je e-bike met Piest!

   Een e-bike is niet alleen een handig vervoermiddel, maar vaak ook een kostbare investering. Het is van cruciaal belang om je e-bike te beschermen tegen diefstal. Met een track-and-tracesysteem krijg je de beste kans om je fiets snel terug te krijgen in geval van diefstal. Neem contact op met Piest en ontdek hoe je jouw e-bike kunt beveiligen en genieten van gemoedsrust tijdens je fietstochten.

   Recente artikelen