Service & contact
Thuiswinkel
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Dinsdag 14 Juli 2023

   Hoe groot moet een kinderfiets zijn?

   Hoe kies je de juiste maat?

   Er zijn verschillende manieren om de juiste fiets voor je kind te bepalen. Sommigen beweren dat een fiets leeftijdsgebonden is, maar in realiteit klopt dit vaak niet. Kinderen groeien allemaal op een ander tempo, waardoor een fiets ook verschilt per kind. Een betere manier om een fiets te kiezen is, hoe raar het misschien ook klinkt, door te kijken naar de kledingmaat. Deze zijn namelijk vaak meer gebonden aan de juiste grootte van een fiets dan leeftijd, omdat het daadwerkelijk iets zegt over hoe groot je kind is. Zo hanteren we de volgende maten:

   • 12 inch voor kledingmaat 92-104
   • 16 inch voor kledingmaat 104-110
   • 18 inch voor kledingmaat 110-116
   • 20 inch voor kledingmaat 116-122
   • 22 inch voor kledingmaat 122-128
   • 24 inch voor kledingmaat 128-140
   • 26 inch voor kledingmaat 140-158
   • Een volwassen fiets voor alles wat hierboven valt.

   Natuurlijk moet je wel goed rekening houden met de groei van je kind. Hoewel een kinderfiets goedkoper is dan een volwassen fiets, is het niet een aankoop die je regelmatig wil hoeven doen. Toch raden we aan eerder een kleinere fiets te kopen dan een te grote: een kleine fiets kan bijgesteld worden als je kind snel groeit, maar een te grote fiets is simpelweg niet te gebruiken.

   Waarom is de juiste maat belangrijk?

   Een kinderlichaam zit nog in volle ontwikkeling. Wanneer jij niet de juiste fiets voor je kind koopt, kan dit ten koste gaan van deze ontwikkeling. Het eerste punt is de groei van het lichaam: wanneer je kind constant gebogen moet zitten tijdens het fietsen, wat in Nederland aardig vaak is, kan dit schadelijk zijn voor de groei.

   Toch is de voornaamste reden voor het kiezen voor de juiste maat net iets anders: veiligheid. Wanneer je kind niet over de juiste fiets beschikt, moet deze diens lichaam anders vormen om te fietsen. Dit kan lastiger zijn om te fietsen, maar het kan er ook voor zorgen dat de concentratie ergens anders komt te liggen dan op het fietsen zelf. Een goede fiets zal dit voorkomen en is dus een stuk veiliger.

   Kies de juiste fiets met Piest!

   Zou jij graag hulp ontvangen bij het uitkiezen van de juiste fiets voor je kind? De specialisten van Piest staan voor je klaar! Bij ons is het mogelijk om de fiets online te bestellen, maar het is ook mogelijk om langs te komen in onze winkel in Enschede. Hier geven we je advies op maat, waardoor we je ervan kunnen verzekeren dat je weg zult lopen (of fietsen) met de juiste maat. Kom langs en ervaar het zelf!

   Recente artikelen