Service & contact
Thuiswinkel
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      Woensdag 26 September 2022

      Hoe lang gaat een tv mee?

      Een televisie is voor veel mensen een van de belangrijkste onderdelen in huis. Tv kijken is voor veel mensen entertainment en een manier om te ontspannen. De meeste mensen investeren graag in een nieuwe televisie en in de meeste huishoudens wordt de televisie vervangen voordat hij echt af is. Dat komt omdat er altijd nieuwe ontwikkelingen zijn en mensen toch graag kijken naar betere opties. Maar hoe lang gaat een tv tegenwoordig mee en wat mag je van een tv verwachten als het gaat om de levensduur van je televisie? In dit artikel kijken we naar de levensduur van de meest gebruikte televisies.

      Algemene levensduur

      De minimale levensduur ligt bij gemiddeld gebruik van ongeveer 24 uur per week tussen de 3 en 6 jaar. Hierbij geldt dat de duurdere modellen meestal langer mee kunnen omdat ze onderdelen bevatten die van hogere kwaliteit zijn. Deze levensduur gaat over het toestel als we het hebben over hoe lang tv’s mee gaan. Het kan namelijk ook voorkomen dat de updates voor de apps op je televisie het niet meer doen. Dit gebeurt als de producent van die app besluit om de ondersteuning te stoppen.

      Invloed op de levensduur

      Er zijn een aantal dingen die de levensduur van een scherm beïnvloeden. Warmte is een van de invloeden waardoor de levensduur verminderd. Daarnaast heeft de kwaliteit van de elektriciteit en het ontwerp van de televisie ook invloed op hoe lang een televisie mee gaat. Het is belangrijk dat in het ontwerp de warmte van de televisie gemakkelijk naar buiten kan. In dit artikel gaan we uit van optimale condities.

      Oled

      Een oled televisie is een hele investering. Je wil daarom zeker zijn dat hij lang genoeg mee gaat. Dus, hoe lang gaat een oled-tv mee? Er zijn verschillende berichten te vinden over de levensduur van een oled-tv. Zo zijn er berichten over oled tv’s die kunnen inbranden. Dat betekent dat bij langdurig dezelfde zender aanzetten, je een schim van het logo op het scherm zou gaan zien.

      Oled televisies hebben daar tegenwoordig een mechanisme die de pixels regelmatig resetten en bij normaal gebruik heb je geen last van inbranden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de levensduur van een oled-tv, de meeste fabrikanten doen er namelijk alles aan om de levensduur te verlengen. Zo beweert LG dat je 54 jaar lang vijf uur per dat tv moet kijken om de helderheid met 50% te zien verminderen. Een oled televisie kan tegenwoordig een levensduur van 30.000 uur halen. Dat zijn tien jaar lang elke dag 8 uur televisie kijken.

      Qled

      Qled televisies zijn relatief nieuw en daarom is het lastig om precies te kunnen zeggen hoe lang een qled tv mee gaat. Op papier zou een qled televisie langer mee gaan dan een oled-tv. Toch is de techniek van een qled televisie niet nieuw. De achtergrondbelichting is led en heeft al een langere tijd bewezen dat deze lang mee kan.

      Led

      Led tv’s zie je overal, ze worden ook vaak door bijvoorbeeld winkels gebruikt. Hoe lang gaat een led-tv mee bij normaal gebruikt? De standaard voor een led televisie is 100.000 uren of ongeveer tien jaar. Dit zijn dubbele waarden vergeleken met lcd-schermen en een van de redenen waarom led televisies de afgelopen jaren zo veel populairder zijn geworden.

      Conclusie

      Over het algemeen zijn de meeste moderne televisies even betrouwbaar als het gaat om de levensduur. Led televisies kennen we al een tijdje en hebben daarom het vertrouwen al gewonnen omdat ze relatief lang mee gaan. De techniek van oled televisies is relatief niet en heeft de afgelopen jaren vele ontwikkelingen door moeten maken om te komen waar ze nu zijn. Hierdoor zijn ze een stuk betrouwbaarder geworden op het gebied van levensduur. Qled televisies gebruiken dezelfde techniek als led tv’s. Hierdoor vertrouwen de meeste mensen een oled televisie als het gaat om levensduur.

      De meeste moderne tv’s gaan dus lang genoeg mee waardoor een tv eerder vervangen zal worden door verbeterde techniek dan omdat hij kwalitatief verminderd is.

      Recente artikelen

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »