Service & contact
Thuiswinkel
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Woensdag 20 April 2023

   Hoe werkt een mobiele airco?

   De warme zomerdagen komen er weer aan! Het buiten leven wordt weer aangenaam en het kan binnenshuis heel warm worden. Een mobiele airco zou een goede oplossing zijn om sommige kamers of gebieden in een huis of op een kantoor te koelen. Het apparaat werkt op eenzelfde manier als een gewone airco, maar heeft als voordeel dat het gemakkelijk verplaatst kan worden. Bovendien is er geen installatie nodig. In deze blog leggen we uit hoe een mobiele airco werkt.

   De onderdelen van een mobiele airco

   Een mobiele airco werkt op basis van het principe van thermodynamica. Het koelt de lucht door de warmte uit de kamer op te nemen en deze vervolgens naar buiten te leiden. Het apparaat heeft een koelvloeistof die door een compressor wordt gepompt en door een condensor wordt geleid. De warmte die hierbij vrijkomt wordt naar buiten afgevoerd. Een mobiele airco moet dus wel op een plek staan waar de warme lucht alsnog weg kan worden gevoerd. Verder is een mobiele airco te verplaatsen door de wielentjes onder het apparaat.

   Warmte afvoeren

   Een mobiele airco kan worden gebruikt om een kamer of een gebied te koelen. Het apparaat is eenvoudig te bedienen en kan worden gebruikt door iedereen die verkoeling nodig heeft. De meeste mobiele airco’s hebben een afvoerslang die naar buiten moet worden geleid om de warme lucht af te voeren. Dit kan bijvoorbeeld via een raam of een deur. Sommige modellen hebben ook een bakje waarin het condenswater wordt opgevangen.

   De airco bedienen

   Een mobiele airco kan op verschillende standen worden gezet, afhankelijk van de gewenste koeling. De standen kan je vaak instellen met een bijgeleverde afstandsbediening. Het beste kan je de airco instellen op een tempratuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zet de airco niet te hard, dit is niet goed voor je gezondheid en je kan erg verkouden worden. Daarnaast verbruikt het veel energie.

   Geschikt voor de warme dagen

   Een mobiele airco is ideaal voor op zomerdagen wanneer de tempratuur in de kamers stijgen. Zowel op het kantoor als in een woonhuis is een mobiele airco geschikt. De prijzen verschillen per model, kracht van de airco, de standen en hoe deze bediend moet worden. Bij Piest bieden we airco’s aan tussen de €239,- en de €949,-. Bij ons in de winkel helpen onze medewerkers je graag om tot een keuze te komen die het beste voor jou is.

   Recente artikelen