Service & contact
Thuiswinkel
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Dinsdag 2 Juli 2023

   Wat is een Segway?

   De naam “Segway” maakt nog weinig duidelijk. Dat komt doordat het is afgeleid van de naam van het merk die het apparaat oorspronkelijk op de markt bracht. Van oorsprong is de Segway een vervoersmiddel bestaande uit twee wielen, een stuur en een oppervlak om op te staan. In het stuur zitten handvaten die de snelheid van het vervoersmiddel bepalen. Segways waren en zijn nog steeds vooral erg populair bij stadsvervoer: je bent er erg mobiel mee en kunt het eenvoudig opbergen wanneer je op locatie aangekomen bent.

   Tegenwoordig is de Segway echter meer dan het hierboven omschreven product. Segways komen in veel verschillende soorten voor. Alleen de modellen die RDW gekeurd zijn mogen de openbare weg op. Wanneer je kinderen om een Segway vragen, zijn er eigenlijk twee mogelijke producten die ze kunnen bedoelen:

   • Hoverboard: het is een trend die al een beetje overgewaaid lijkt te zijn, maar het is nog steeds een leuk vervoersmiddel om eens uit te proberen. Het hoverboard is eigenlijk niet meer dan twee wielen met een motor, die je bestuurt door te leunen.
   • Elektrische step: wat tegenwoordig veel populairder is, is de elektrische step. Deze wordt op dezelfde manier gebruikt als een reguliere step, alleen heeft elektrische aandrijving waardoor je hogere snelheden behaalt. De elektrische step is eigenlijk vooral voor jeugd en soms ook voor kinderen.

   Speelgoed of vervoersmiddel?

   Wanneer je kinderen vragen om een Segway, is het belangrijk om na te gaan waarvoor ze het willen gebruiken. Natuurlijk blijft de keuze hierbij volledig aan jou als ouder, maar wanneer ze het puur als speelgoed willen gebruiken, is alles vrij veilig. Hierbij moeten je kinderen natuurlijk wel op veilig terrein blijven; doen ze dit, dan kan er weinig misgaan.

   Dit is anders wanneer ze de Segway als vervoersmiddel willen gebruiken. Uiteraard is dit ook mogelijk. Sterker nog: een Segway verkopen als speelgoed is niet helemaal eerlijk. Segways zijn namelijk ook voor volwassenen een interessante optie, vooral wanneer jij met de trein naar je werk gaat. De laatste (kilo)meters leg jij nu niet te voet, maar met de Segway af. Voor je kinderen kan dit ook interessant zijn om naar school te komen, maar het is wel minder veilig dan gewoon op de fiets. Een helm en overige bescherming is dus zeker aan te raden.

   Segway kopen?

   Ben jij benieuwd naar wat een Segway voor jou kan betekenen, of zou je er graag eens één uitproberen? Kom eens langs onze winkel in Enschede! In ons assortiment vind je verschillende Segways die jou kunnen helpen om sneller (en cooler) van A naar B te komen. Met de hulp van één van onze experts, vinden we de perfecte Segway voor jou. Tot snel!

   Recente artikelen

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »