Service & contact
Thuiswinkel
0
Sluiten

Categorieën

Filters

      Inbouwapparatuur

      Wilt u een vaatwasser, koelkast, magnetron of oven ingebouwd hebben, dan bent u bij Piest op het juiste adres. Wij hebben een breed assortiment inbouwapparatuur. Deze apparaten worden mooi weg gewerkt in uw droom keuken. Bij Piest vindt u kwalitatieve inbouwapparatuur van diversen merken als AEG, Bosch, Liebherr, Miele, Siemens, Zanussi, Whirlpool, Etna, Atag en Pelgrim. Bij het maken van een beslissing zijn er verschillende zaken waar u op moet letten. Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden per inbouwapparaat.

      Inbouw vaatwassers

      inbouw vaatwassers piest Een inbouw vaatwasser is op 3 manieren netjes in te bouwen. Houd bij alle 3 de manieren rekening met de inbouw maten (NIS maten) aan de hand van deze maten kunnen wij de juiste types voor u selecteren. Mocht u niet zeker zijn van deze maten, dan kunnen wij gerust bij u thuis langs komen. Er zijn namelijk qua hoogte: normale en extra hoge XXL-inbouw vaatwassers te koop. Ook qua breedte is er keuze uit smalle (45 cm breed) en normale (60 cm breed) inbouw vaatwassers. De eerste manier om een vaatwasser in te bouwen is volledig geïntegreerd. Bij deze manier van inbouwen komt uw eigen keuken kast op de deur van de vaatwasser, zodat deze mooi in uw keuken past. Bij deze inbouw vaatwassers zit het bedieningspaneel aan de binnenzijde. Om te kunnen zien of de vaatwasser nog bezig is met zijn programma, wordt er doormiddel van een lampje op de vloer aangegeven of hij nog bezig is. De tweede manier is een half geïntegreerde vaatwasser. Bij deze manier van inbouwen zit ook uw eigen keukenkast deur voor de vaatwasser alleen is dit een kleiner deurpaneel, omdat het bedieningspaneel aan de voorzijde en in het zicht zit. De laatste manier van inbouwen is de vaatwasser onderbouwen. Bij deze manier ziet u de voorzijde van de vaatwasser en heeft u dus geen frontpaneel nodig. De vaatwasser wordt onder uw keukenblad gemonteerd. De meeste onderbouw vaatwassers worden inclusief plint geleverd, en kunnen niet volledig ingebouwd worden. Wilt u ons inbouw assortiment vaatwassers bekijken, ga dan naar onze inbouw vaatwassers.

      Inbouw koelkasten

      Een inbouw koelkast is de perfecte oplossing als u een keuken wilt die functioneel is, maar ook mooi bij het interieur van de rest van de keuken past. U moet een aantal dingen weten om de juiste inbouw koelkast te kunnen bepalen. Wat zijn de maten van uw inbouw koelkast? Het is zeer belangrijk dat u weet welke ruimte u heeft. U kunt dit zelf opmeten of natuurlijk door ons laten doen. Mocht u het zelf willen doen dan zou u de binnen maten moeten meten (NIS maten). Het gaat erom dat u de hoogte, breedte en diepte van de binnenmaten meet. Welk scharniersysteem wilt u? Er zijn twee verschillende scharniersystemen die uw keuken deur bevestigen aan de koelkast deur. De meest gebruikte manier is het deur-op-deur-systeem. Bij deze manier van monteren wordt de keuken deur direct op de koelkast deur gemonteerd, waardoor deze deur verder en mooier opengaat. Het scharnier is een stuk steviger dan de andere techniek. Het andere scharniersysteem is het sleepdeursysteem. Bij deze manier hebben de keukendeur en de koelkast deur eigen scharnieren. De koelkast deur wordt doormiddel van een sleepgeleider aan het keukenpaneel bevestigd. Om uw perfecte koelkast uit te zoeken moet u goed nadenken of u 1 of 2 deuren wilt. Dit heeft ermee te maken of u alleen een koeler wilt of ook een vriezer. Bij een koel/vriescombinatie heeft u te maken met 2 deuren en hierbij is de maatvoering uiterst belangrijk en bepalend voor uw keuze. Er is een groot assortiment aan koel/vriescombinaties. Komt u er qua maatvoering niet uit, dan kunt u gebruik maken van onze inbouwservice. Informeer naar de voorwaarden. Als u 1 deur wilt of nodig heeft, is er de keuze uit koelers (zonder vriesvak) of koelkasten met een klein vriesvakje bovenin. Bekijk hier inbouw koelen en vriezen

      Inbouw kookplaten

      Bent u naar een nieuwe kookplaat op zoek? Houd dan altijd rekening met de inbouw maten (NIS maten). Lengte, breedte en diepte zijn hierbij van belang. Zeker in het geval van een granieten aanrechtblad is de maatvoering bepalend. U kunt uit ons ruime assortiment drie type kookplaten kiezen.

      Gas kookplaat

      Deze kookplaten zijn aangesloten op de gasleiding bij u thuis, waardoor u nauwkeurig de vlam sterkte kunt aanpassen. Bij deze kookplaten moet u rekening houden met voldoende ventilatie in huis en dat het schoonmaken van deze platen een hele klus kan zijn, zeker als u een ster bent in koken.

      Keramische kookplaat

      Een keramische kookplaat is een glasplaat met daaronder spiralen die heet worden, dit geleid dan naar de glas plaat die op zijn beurt warm wordt. Een voordeel is dat er geen vlammen zijn, dus een stuk veiliger is. De gladde glasplaat is daarnaast ook erg gemakkelijk schoon te houden is. Een nadeel is dat u het verwarmen en afkoelen vrij langzaam gaat, doordat de plaat eerst warm of afgekoeld moet worden. Een ander nadeel is dat u pannen een vlakke onderkant moeten hebben, als ze vervormd zijn maken ze geen contact met de plaat en word de pan dus niet verwarmd. Let op dat bij een keramische kookplaat altijd een extra stroom groep aanwezig moet zijn.

      Inductie kookplaat

      Een inductie kookplaat is de veiligste manier van koken. Bij deze manier word de pan warm doormiddel van een elektromagnetisch veld, alleen de pan word dus warm. Voordelen: • Nauwkeurige temperatuur regeling • Inductie koken is heel veilig, want je hebt geen vlammen en de plaat word ook niet heet. • Door het koken met een inductieplaat wordt de kooktijd verkort. • Omdat de inductie kookplaat van glas is gemaakt, is het gemakkelijk schoon te houden. • Vanwege de energiezuinigheid zijn de inductie kookplaten steeds voordeliger geworden. Afhankelijk van het vermogen van de kookplaat kan de inductie kookplaat op 1 of 2 groepen aangesloten worden. Bekijk hier onze inbouw kookplaten.

      Inbouw ovens en magnetrons

      Een oven of magnetron kan heel gemakkelijk en netjes ingebouwd worden in uw keuken. U kunt kiezen tussen een magnetron, combi-magnetron, oven of stoomoven. Deze producten zijn in meerdere nismaten te leveren. 38 cm nis voor in een bovenkastje, nis 45 cm voor een compacte (combi)oven en nis 60 cm voor een grote (combi)oven.

      Inbouw magnetrons

      Wilt u alleen kant en klaar producten opwarmen of ontdooien, dan kunt volstaan met een magnetron. Meestal wordt deze dan gemonteerd in een bovenkastje van 38 cm.

      “Combi magnetron” of “oven met magnetron”

      Indien u zowel gerechten wilt kunnen bereiden als opwarmen, dan kiest u voorde combinatie oven met magnetron. Hierin is veel kwaliteitsverschil tussen vooral de ovens. Een “combi-magnetron” heeft een RVS binnenwand en een draaiplateau. Deze apparaten hebben een warmtespiraal bovenin en een ventilator in de achterwand die de hete lucht verspreid. Vindt u het bakresultaat van het apparaat het belangrijkste, dan is een oven met magnetronfunctie aan te raden. Deze heeft een volwaardige geëmailleerde bakoven met onderwarmte, bovenwarmte en een goede hete lucht functie die zelf hete lucht in de oven inbrengt, waardoor u veel betere bakresultaten boekt. De magnetronfunctie gebruikt u dan voor het snel opwarmen en ontdooien van kant en klaar gerechten. Veelal wordt dit apparaat als compact model (nis 45 cm) geleverd. Er zijn echter ook modellen beschikbaar in nismaat 60 cm. Dan beschikt u over een grote oven waarmee u op meerdere niveaus kunt bakken en braden.

      Bakovens

      Heeft u een aparte magnetron of gebuikt u geen magnetron, kunt u voor het bereiden van uw producten kiezen voor een oven. Welk soort inbouw oven kiest u? • Inbouw ovens met onder- en bovenwarmte Dit is een eenvoudige oven, ook wel conventionele oven genoemd. U kunt onder- en bovenwarmte, veelal in combinatie met een grill functie gebruiken om uw gerechten te bereiden. • Inbouw-heteluchtoven Een heteluchtoven heeft een ventilator die hete lucht via de achterwand de ovenruimte in blaast. Al dan niet gecombineerd met een grill functie. Doordat de hete lucht goed verdeeld is, is het mogelijk om 2 gerechten tegelijk te bereiden. 2 taarten of 2 pizza’s tegelijk is geen probleem. • Inbouw-multifunctionele ovens Voor de mensen die echt van bakken, grillen en koken houden, is deze oven de juiste keuze. Met deze oven kunt u gebruik maken van onder- en bovenwarmte, grill functie en hete lucht. Door een juiste toepassing bakt en braadt u met het beste eindresultaat. • Stoom ovens Met een stoomoven kunt u uw groente of uw vis garen met behoud van vitaminen en mineralen. Een stoomoven werkt met water dat verwarmd wordt, dit water veranderd door de hitte in stoom. Gerechten drogen niet uit en de smaak en kleur blijft beter behouden. Enkele stoomovens zijn te combineren met hete lucht. De combinatie maakt het mogelijk om gerechten optimaal te garen in combinatie met een knapperige buitenkant of bodem, zonder uitdroging. Het opwarmen van kant en klaar gerechten d.m.v. stoom, ook wel “regenereren” genoemd, zorgt voor optimaal behoud van kwaliteit van de gerechten. Bekijk hier onze inbouw ovens en magnetrons.

      Inbouw afzuigkappen

      Iedereen heeft zijn eigen smaak en wil het mooiste voor zijn of haar keuken. Er zijn daarom heel veel verschillende soorten afzuigkappen. Wij proberen de keuze voor u wat makkelijker te maken door alle types kort toe te lichten. Bij elk type is het van belang dat u de exacte inbouw maten weet. Om een goede keuze te maken moet u rekening houden met de grootte van uw keuken. Niet elke afzuigkap kan evenveel ruimte filteren, daarom moet u goed naar het vermogen van de afzuigkap kijken. Een ezelsbruggetje om te bepalen of de afzuigkap voldoende vermogen heeft is: inhoud keuken x 10= minimale vermogen afzuigkap. Een voorbeeld: de keuken is 4 meter lang, 4 meter breed en 2.5 meter hoog. 3x4x2.5= 30x10= 300 kubieke meter. Dus in dit geval heeft u een afzuigkap nodig met minimaal 300 vermogen.

      Plafond afzuigkappen

      Een plafond afzuigkap wordt gemonteerd in het plafond van uw keuken. Door het fraaie design valt de afzuigkap nauwelijks op. Ook kan een plafond afzuigkap mooi boven een kookeiland geplaatst worden.

      Eiland afzuigkappen

      Eiland afzuigkappen zijn er in allerlei soorten en stijlen zodat er altijd een design is die perfect past in uw keuken. De afzuigkap wordt gemonteerd boven uw kookeiland aan het plafond in uw keuken.

      Wandschouw afzuigkappen

      Een wandschouw afzuigkap wordt meestal tussen uw keukenkastjes en boven de kookplaat aan de muur gemonteerd. De lucht wordt door middel van een schouw naar buiten geblazen. Er wordt veel onderscheid gemaakt in design, kijk hier welke u het mooiste vind

      Geïntegreerde afzuigkappen

      De geïntegreerde afzuigkap is dé oplossing als u een afzuigkap niet wilt zien. Deze afzuigkap wordt voorzien van een frontpaneel in de stijl van uw keuken, zo word uw afzuigkap één met uw keuken. U ziet de afzuigkap alleen wanneer u hem wilt gebruiken en open trekt.

      Vlakscherm afzuigkap

      Een vlakscherm afzuigkap wordt tussen twee keuken kastjes gemonteerd, zodat de afzuigkap nauwelijks opvalt. Om de afzuigkap te gebruiken kunt u een scherm aan de voorzijde naar voren trekken. De afzuigkap is dus alleen te zien als u het apparaat gebruikt.

      Onderbouw afzuigkappen

      Een onderbouw afzuigkap wordt eenvoudig onder uw keuken kastje geplaatst. Dit model afzuigkap lijkt veel op de wandschouw afzuigkap, alleen hebben onderbouw afzuigkappen geen schouw. De lucht wordt door een keukenkast via een afvoerbuis naar buiten geblazen. Een aantal modellen onderbouw afzuigkappen kunnen ook door middel van een koolstoffilter de aangezogen lucht filteren en de schone lucht weer de keuken in blazen.